Fennállásuknak a 25. éves évfordulóját ünnepelték a klubtagok Pocsajban június 12-én.

 A Nem Csak a Húszéveseké a Világ nyugdíjas klub a 25. évéhez érkezett. Az évforduló a tavaszi hónapokban volt, csak a járványhelyzet miatt nem tudták azt megünnepelni akkor, így a napokban került erre sor.

Tóth Sándorné klubelnök köszöntötte a résztvevőket, és szintén örömére szolgált, hogy ismét együtt tudnak ünnepelni. Elmondta, hogy a klubot 25 évvel ezelőtt néhai Kocsi Gyuláné és Ragályi Imréné kezdeményezésére alapították, azóta több-kevesebb létszámmal működik. Jelenleg 19 fő tagot számlálnak.

- Amikor lehetőségünk van rá, felkérésünk van környező településekre, vagy távolabbra is, ahová hívnak bennünket, ott műsorral, énekkel, tánccal készülünk és lépünk fel. Ez az utóbbi évben ugyan nem valósult meg a kialakult járványhelyzet miatt, de amint lehet, megyünk, mert szeretünk szerepelni együtt, hiszen egy csapat vagyunk – jelentette ki Tóthné.

 Az idősek otthonában tartott rendezvényen a klubtagok és a község vezetősége vett részt. Meghívást kaptak és el is jöttek az évfordulóra a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége részéről Molnár Ferencné elnök és Pappné Ráduly Irma helyettes is. Az elnökasszony beszédében kiemelte, hogy jó látni a klubtagokat ismét együtt, és az összetartás nagyon fontos szerepet játszik a klub életében is. Fontos dolognak tartja, hogy ebben a kialakult nehéz helyzetben is tudtak készülni e fontos évfordulóra.

A köszöntő beszédek után kedves kis műsor-összeállítással készültek a klubtagok, majd ebéddel, süteménnyel kínálták a meghívottakat.

 

Nagyné Kelemen Mónika