Szüreti felvonulás

 

  Október első hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

 Az ovisok pénteken délelőtt feldíszített szekérrel vonultak, és az óvodában adták elő táncos műsorukat.

A néptáncosok szombaton délután kezdték el hét szekérrel járni a falu utcáit az iskolától indulva, és a falu több pontján járták el a szüreti ropogós táncukat. Este az iskola aulájában folytatódott a vigadalom: Kiss Melinda és húga, pocsaji származású gyerekek énekeltek slágereket, valamint a balmazújvárosi néptáncegyüttes meglepetésként érkezett a szüreti bálra, ahol a mulatság hajnalig tartott.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 
  

Hajdú-Bihar megye 2012. I. félévi lakossági eladósodottsági adatai

  

A megye eladósodottsági adataiban jelentős változások álltak be. Az eddigiekhez képest a megyék  eladósodottsági sorában „előkelőbb”helyre került. Első sorban a közüzemi tartozások miatt indult egyre több végrehajtási eljárás. A tapasztalatok alapján ez sok esetben magával rántja a jelzálog hiteleket is. A pénzintézetek manapság sokkal könnyebben csatlakoznak egy közüzemi-, közös költség- és egyéb tartozások miatt elindított végrehajtási eljáráshoz. Ez azt mutatja, hogy a lakosság már felélte tartalékait.

Bővebben...

 

X. Falunap

 Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepüléséről, Tomestiből érkező vendégek is.

 Most is, mint minden évben zenés ébresztővel kezdték a napot: a berettyóújfalui fúvószenekar mazsorettes táncosokkal járta a falu utcáit.

Bővebben...

 

II. Fogathajtó verseny

 Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.

A fogatosok még tavaly versenyeztek először pocsaji pályán, de szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy minden évben megrendezik – adták hírül a szervezők, Fodor István és Kalmár Péter. A versenyre 25 fogatos nevezett be, minden korosztály képviseltette magát kisebbektől az idősebbekig.

Bővebben...

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 35

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi