FELHÍVÁS!

 

Ezúton értesítjük a 45-65 év közötti

pocsaji hölgyeket, hogy számukra

2013. július 25-29. között Debrecenben

 emlőszűrő vizsgálat szerveződik.

 

A vizsgálat INGYENES, minden érintett hölgy névre szóló

meghívót kap a szűrés helyének és pontos idejének megjelölésével.

Kérjük éljen a felkínált lehetőséggel és menjen el a

szűrővizsgálatra!

 

Amennyiben kérdése van, érdeklődjön háziorvosánál, a helyi védőnői

szolgálatnál, vagy a Kenézy Emlőcentrumnál.

(Debrecen, Jerikó u. 17-19., tel:52/536-865)

 

Ne feledje, a szűrővizsgálat életet menthet!

 

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Balmazújvárosi Járási Hivatal

Járási Népegészségügyi Intézete

 

 

Pünkösdölő

 

    Kicsit megkésve, a rossz idő miatt egy héttel később tartották meg a pünkösdölőt a helyi tájházban, melyet Mazsu Jenőné, a Román Nemzetiségi Önkormányzat vezetője támogatott.

 Az ünnepről néhány gondolatot meghallgatva a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub néhány ünnepi dalt adott elő, majd a Berettyó Népzenei Együttes, Mándoki Réka és Szakál Renáta citerazenéjében gyönyörködhettek az ide látogatók.

 A tájház udvarán tartott kis ünnepség alkalmat adott ismét a látogatóknak a tájház megtekintésére, mely folyamatosan bővül, az udvara és a belső rész is Csőszné Erzsike keze munkáját dicséri, aki szívvel-lélekkel gondoskodik az épület ápoltságáról, rendjéről, kiskertjéről.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Majális

  Néhány év kihagyásával ismét megrendezték Pocsajban a majálist május elsején: ezúton a régmúltat idézve, „retro-buli” volt: a kassza-tanyán, mely a falutól néhány kilométerre helyezkedik el.

 

 A nap folyamán számos program várta a fiatalokat, időseket, kicsiket és nagyokat: különböző versenyekben mérték össze tudásukat: volt kötélhúzás, akadályverseny, családi vetélkedők, sárkányrepülők készítése és eregetése, lovaglás, főzőverseny.

  A délutáni órákban a fellépők sokasága – helyi és környező települések csoportjai -  szórakoztatta az eddigre már népes közönséget a ragyogó napsütésben.

Fellépett a Szivárvány Népdalkör, a  pocsaji nemzetiségi néptánccsoport, a „Nemcsak a húszéveseké a világ” Nyugdíjas Klub, az esztári citeracsoport, a kismarjai színjátszó csoport, a Berettyó Népzenei Együttes, több mazsorettes csoport – a „Huncutkák” és a „Pillangók” csoportja - , tánccal Jóni Fruzsina lépett fel, az esti órákban pedig a Betli duó volt a sztárvendég a kassza-tanyai színpadon.

 A nap folyamán többek között csillámtetoválás, arcfestés, lovaglás, csocsó, büfé, étel-ital várta a messzire kerékpározókat, kikapcsolódni vágyókat május első napján.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

Tanaszi kupa

 Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Román Nemzetiségi Önkormányzat az elhunyt kisebbségi vezetőre emlékezve a Tanaszi János emlékkupát Pocsajban április 19-én.

A szoros küzdelemben hét csapat mérte össze tudását: Pocsaj, Körösszakál, Körösszegapáti, Kétegyháza, Battonya, Lőkösháza és Magyarcsanád csapata.

A déli órákban megszületett az eredmény:  a dobogó első fokán Pocsaj csapata, második helyen Körösszegapáti, harmadik helyen Körösszakál csapata állt. Az oklevelek és a kupák átadása után ebédre hívták a csapatokat a szervezők.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 40

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu