Nőnapi műsor helyi sztárokkal

 

Nőnapot ünnepelni gyűltek össze a község hölgytagjai március 14-én az iskola tornatermében: az előadásra nagyon sokan eljöttek.

 

Az este 6 órakor kezdődő nőnapi műsort Kecskés Gyula polgármester nyitotta meg, és köszöntötte a hölgyeket, majd Oláh Róbert szavalata hangzott el. A tartalmas esten minden korosztály képviseltette magát a fellépők között kisiskolástól a nyugdíjasig.

 Elsőként az első évfolyam lépett fel zenés-táncos műsorral, majd a helyi ifjúsági klub tagjai néptáncot adtak elő. A nyugdíjasok meglepték a közönséget egy zumba tánccal: itt nem gondoltak a derék- és lábfájásra, egyszerre mozgott mindenki.

 Tavaly szilveszterkor nagy sikert arattak azok a pocsajiak, akik híres előadóművészek dalait énekelték, és meg is jelenítették őket. A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét előadták műsorukat:láthatták itt Bódi Gusztit és Margót, Nótár Maryt, a Bestiákat, Bunyós Pityuékat, Kozsót és a táncos lányokat, a Korda házaspárt, Liszter Sándort és csapatát, Szikora Robit, Zoltán Erikát, fergeteges hangulatot varázsolva ezzel a megtelt teremben.

 Őket követte a néhány évvel ezelőtt már fellépő Kan-kán csoport: férfiakból álló kánkánosok, akik láttákra mindenkinek mosolyra derült az arca.

A hölgyek ajándéka a humorral és jókedvvel teli műsor, valamint egy szál virág volt a nőnapi esten.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Lakodalom volt a faluban

Hét éve már annak, hogy a Román Nemzetiségi és a pocsaji önkormányzat először rendezte meg a Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozót – azóta is sikere van. 

 

Bővebben...

 

Fesztiváloztak a nyugdíjasok

 Nagy sikert aratott a Nyugdíjas Fesztivál Pocsajban: több település klubja, csoportja érkezett, hogy műsorával szórakoztassa a közönséget.

 Több falu csoportja lépett fel

 Az I. Tavaszváró Nyugdíjas Fesztivált idén először szervezték meg a községben – az önkormányzat és több segítő, helyi vállalkozó támogatásával: Selyemné Nádró Éva, Mazsu Jenőné - melyre a környék nyugdíjas klubjai jöttek el. 

Bővebben...

 

Csigatésztát gyúrtak

Elkészült a levesbevaló csigatészta a hétvégén: a dolgos kezűek egész nap gyúrták, nyújtották és tekerték a tésztát.

A február 8-án délelőtt 10 órakor kezdődő csigacsinálót a Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, ahol  három település segítői vettek részt: Pocsaj, Biharkeresztes és Létavértes lányai, asszonyai.

 A munkát műsorok is színesítették, míg dolgoztak, az iskolások zenés-táncos műsorát láthatták, melyet Farkas-Ilies Frida pedagógus tanított be a gyerekeknek. Az Mesevár Óvoda ovisai is szerepeltek: őket Szána Mária és Mándoki Attiláné óvónénik készítettek fel. 

Ebéd várta a dolgos kezűeket

A déli órákban mindenkit finom ebéddel, süteménnyel vártak a szervezők, aztán tovább folytatták a sodrást. Délután 5 órára elkészült a 22 kg csigatészta, mely a március 8-án megrendezendő VII. Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozó elengedhetetlen kelléke lesz majd.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 46

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu