Járták a falut a szüretelők

  A falu utcáit rótták a ragyogó napsütésben a táncos lábú szüreti felvonulók: október 12-én 11 órakor indult a menet az iskolától.

 

Gyerekekkel és felnőttekkel megtelt szekerekkel járták Pocsaj utcáit, adták elő szüreti  táncukat a falu 8 pontján. A Mesevár óvoda ovisai és a pocsaji néptáncosok csoportja ropta a táncot, az utcákon a helybeliek megtekinthették a műsort. Este 7 órától batyusbállal ért véget a szüreti mulatság, melyhez Mándoki József és Szűcs Imre szolgáltatták a zenét.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Idősekre emlékeztek

  Az idősebb korosztályra emlékeztek a közelgő Idősek Napja alkalmából a hét végén Pocsajban.

 

 A délután 4 órakor kezdődő műsor elején Tóth Erika jegyző köszöntötte az időseket, majd Ráczné Vajna Nikolett művelődésszervező egy szívhez szóló verssel kedveskedett a megjelenteknek.

  A műsor fellépői között volt még a Fortissimo rézfúvós együttes, akik előadásukkal szórakoztatták a közönséget.

 Az est finom vacsorával végződött: töltött káposzta várta a vendégeket, időseket.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

István, a királyt játszottak

30 éve, 1983-ban adták elő először az István, a király c. darabot:  szeptember 7-én Pocsajban is a település apraja-nagyja szerepet vállalt ebben.

  A lelkes társulat – mely magában foglalt kicsit, nagyot, idősebbet, fiatalt – két hónapon keresztül szorgalmasan készült az előadásra: szombat este a sportpályán lévő szabadtéri színpad ülőhelyei megteltek, mire fél 8-kor elkezdődött az előadás.

 A rockoperában a 61 szereplő között volt tanár, diák, mindenféle foglalkozású, amatőr színjátszó.

A másfél órás darab végén a közönség felállva tapsolt: néhányan elérzékenyülve álltak a nézőtéren. A pocsajiak ezúttal joggal lehetnek büszkék a  szereplőkre, akik fantasztikus előadásukkal magukkal ragadták a nézőket, valamint azokra, akik e műsort létrejöttében segítettek: Ráczné Vajna Nikolett művelődésszervezőre, és Bökönyi Dávidra, aki a táncot tanította a fiataloknak.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Pót-falunap

 

  Pót-falunapot, illetve a két héttel ezelőtti vihar miatt elmaradt programokat pótolták be augusztus 24-én Pocsajban: a késő délutáni rendezvényen most  is sokan voltak.

 

Nagy Feró és a Beatrice koncerteztek

 

Az ígéretekhez híven a Valcer táncstúdió lépett fel 17 órakor, táncukkal lenyűgözték a közönséget.

 Két lelkes pocsaji fiatal, Lakatos Roland és Csengeri István táncdalokat énekelt, ők is nagy tapsot kaptak.

Az est fénypontjaként a várva várt Beatrice és Nagy Feró érkeztek : ők egy órás élő koncertet adtak, ahol minden kéz a magasban volt, idős és fiatal egyformán jól érezte magát: az örökké fiatal Feró nagyon jó hangulatot varázsolt, minden korosztálynak elnyerte a tetszését.

 

Tűzijáték és zsonglőrködés is volt

 

  A tombolasorsolást követően – melyen értékes nyeremények találtak gazdára – sötétedéskor tűzzsonglőrök kápráztatták el a nézőket, tehetségüket most itt is bemutatták, majd zárásként a tűzijátékkal ért véget az utó-falunap.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 42

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu