II. Fogathajtó verseny

 Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.

A fogatosok még tavaly versenyeztek először pocsaji pályán, de szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy minden évben megrendezik – adták hírül a szervezők, Fodor István és Kalmár Péter. A versenyre 25 fogatos nevezett be, minden korosztály képviseltette magát kisebbektől az idősebbekig.

Bővebben...

 

BMW találkozó

 Első alkalommal került megrendezésre Pocsajban a hét végén a helyi önkormányzat és a Bihari BMW klub közös szervezésében a BMW-sek találkozója.

A június 22-24-ig tartó, három napos rendezvényen sokféle program várta a látogatókat, az autók „szerelmeseit”: sörivó-, gumidobáló verseny, autók szépségversenye. A kispályán gumiégetéssel szórakoztatták a közönséget a merész autósok, a nagypályán pedig – a férfiak örömére - két csinos fiatal hölgy bikiniben mutatta be, hogyan kell autót mosni. A három nap alatt bográcsozásra, kempingezésre is volt lehetőség, büfé várta a vendégeket.

  Szombaton Pocsajból Esztárba „vonultak fel” az autósok, a BMW-sek: a kíváncsi tekintetek megcsodálhatták az autócsodákat. A nap fénypontja a gyorsulási verseny volt, ahol számos néző tekintette meg a falu főutcáján a versenyt, este pedig Sub Bass Moonster szórakoztatta a fiatalabb korosztályt zenéjével.

  Nagyné Kelemen Mónika -tudósító
 

Gyermeknap

  Gyermeknapi programokkal, játékokkal várták a gyerekeket május 26-án egész nap a sportpályán Pocsajban.

  A reggeli órákban kezdődött a „nap”, és sötétedésig tartott, ahol minden korosztály megtalálta a maga szórakozását a hűvös idő ellenére is.

Volt aszfalt rajzverseny, akadályverseny a kisebbeknek, kézilabda, foci, tánc-, szépség-, görkorcsolyaverseny, pónilovaglás, ki-ki kedve szerint válogathatott, hova nevez be. Kerékpártúrát is szerveztek „Ismerd meg Pocsajt kerékpárral” címmel. A nap folyamán vidámpark, arcfestés várta a gyerekeket, ha megéheztek, palacsinta, lángos, vattacukor, édesség csillapította éhüket.

 A számos fellépő között mazsorettesek, hastáncosok is voltak, akik már nem először járnak a községben. A veszélyesebb sport kedvelőinek autós bemutató volt a pálya melletti úton, ahol sok kíváncsi tekintet szegeződött a kocsikra.

A M.A.S.C. Színpadi társulat Disney dalokat, Halász Judit slágereket, gyermek musicalt adott elő a nap végén a közönség szórakoztatására. A fergeteges nap közös szalonnasütéssel zárult az esti órákban.

 

Fellépő csoportok:

Huncutka mazsorett csoport – Esztár

Mazsorett csoport – Pocsaj

Hosszúpályi Csillag mazsorett csoport

Ozirisz hastánc csoport – Debrecen

M.A.S.C. Társulat – Debrecen

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 
 

Tájékoztató

                                     TÁJÉKOZTATÓ

a családtámogatási ellátások folyósításáról szóló hatósági bizonyítvány iránti kérelem telefonon történő előterjesztéséről  

 Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a

 Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága családtámogatási ellátásokra vonatkozó igazolás (hatósági bizonyítvány) iránti kérelmek telefonon történő előterjesztésének lehetőségét kínálja ügyfelei számára

ezzel a szolgáltatással is hozzájárulva a Magyar Állam ügyfélbarát közigazgatási rendszerének kiépítéséhez. 

A telefonon előterjesztett kérelem fogadásával kapcsolatos információk: 

)      Telefonálás előtt kérjük, szíveskedjen előkészíteni a társadalombiztosítási azonosító jelét tartalmazó hatósági igazolványát, vagy valamely TAJ-számát tartalmazó iratát!

)      Ezt követően szíveskedjen az (52) 516-328-as telefonszámot hívni (a telefonszám tartós foglaltsága esetén javasoljuk, hogy a késő délutáni órákban ismételje meg hívását)!

)      Munkatársunk bejelentkezése után röviden közölje, milyen ellátásról kíván igazolást (hatósági bizonyítványt) kérni (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás)!

)      Munkatársunk kérésére szíveskedjen bemondani a hatósági igazolványán szereplő TAJ-számát!

)      Következő lépésként személyes adatainak (név, születési idő, anyja neve) és lakcímének egyeztetése történik, mely adatokat munkatársunk kérdésére közölni szükséges.

  A személyes adatok nyilvántartásunkkal történő egyezősége eseténa telefonon előterjesztett kérelem rögzítése megtörténik, mely alapján ügyintézőnk elkészíti és 5 napon belül sima küldeményként postázza a hatósági bizonyítványt. (Lakcímeltérés esetén a közölt lakcímre postázzuk az igazolást, melynek alkalmával az ügyintéző lakcímének aktualizálását is kérni fogja.) Amennyiben a személyes adatok egyeztetése során a kért személyes adatok közül kettő eltér a nyilvántartásunkban szereplő adatoktól, úgy kérelmét telefonon nem tudjuk fogadni.

 Ebben az esetben postai vagy elektronikus úton, illetve az ügyfélszolgálaton szükséges a névvel, lakcímmel és személyes adatokkal ellátott kérelmet benyújtania következő címen:

Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei IgazgatóságCsaládtámogatási és Szociális Ellátási Iroda4026 Debrecen, Hatvan u. 15.e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

  Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét arra, hogy telefonon kizárólag a családtámogatási ellátásokra vonatkozó igazolás (hatósági bizonyítvány) iránti kérelmek fogadására van lehetőség, így kérjük, hogy más ügyben ezen a telefonszámon ne érdeklődjenek, ugyanis a telefonközpont-kezelő szakmai segítséget nem tud nyújtani. Minden egyéb családtámogatási üggyel kapcsolatos kérdésre telefonos ügyfélszolgálatunk (call center) áll rendelkezésre.

Telefonszámaik a következők:52/500-270

                                                               20/881-9535

                                                              30/344-0045

                                                              70/460-9005

 

Debrecen, 2012. május 10.

Magyar Államkincstár

Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság[1] A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (Ket.) 28/A. § (1) bekezdés bb) pontja szerint a hatóság az ügyféllel kapcsolatot tarthat a hangkapcsolatot biztosító elektronikus úton is, ideértve a telefont.

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 35

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi