"Verecke híres útján jöttem én..."

 

 

 

 

  

 Háromnapos kárpátaljai kirándulásra utazott a pocsaji iskolából 38 tanuló és néhány kísérő pedagógus. A kirándulásra a HATÁRTALANUL! program keretében kerülhetett sor. A Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT 1 045 200 forinttal támogatta ezt a felejthetetlen, élményekben gazdag kirándulását.

Első este ismerkedési esten vettek részt a kirándulás résztvevői a nagymuzsalyi gyerekekkel, ahol műsorral köszöntötték egymást, végül a táncházban a Kokas együttes húzta a friss talpalávalót.

 A gyermekeket a falusi turizmus keretében családoknál helyezték el, így a vendéglátóktól hallhatták élő történelmüket.

A kirándulás során megnézték Ungváron a várat, templomokat, jártak múzeumokban, megtekintettek néprajzi-, hangszer-, fegyver-, sőt tojáskiállítást is.

Felkeresték a munkácsi várat, megcsodálták a városközpont látványos szobrait és nevezetességeit. Emlékezetes túrát tettek a híres nevickei várhoz, melynek szépségét csak fokozta a csodálatos őszi környezet. Szolyván a sírkertben koszorút helyeztek el. A Vereckei-hágót még a honfoglaló magyarok sem találták volna meg, akkora ködben úszott.

Meglátogatták még a beregszászi Úri Kaszinót, ahol Petőfi és kortársai is megfordultak. Tiszaújlakon a turulmadaras emlékművet nézték meg, Csetfalván két gyönyörű templomot, Kismuzsalyban az Árpádkori templomromot.

A felkeresett helyekhez kötődő legendák felkeltették a gyerekek érdeklődését.

Az utolsó napon futball- és kézilabda-mérkőzéseket játszottak Nagymuzsaly és Pocsaj csapatai, ahol a kézilabdában a vendéglátók, a fociban vendégek győzedelmeskedtek. Az összebarátkozott gyerekek és tanáraik ajándékokkal kedveskedtek a vendéglátóknak, majd fájó szívvel indultak haza.

A résztvevők számára hazafias nevelésben többet jelentett ez a néhány nap, bármilyen könyvnél, itthon elhangzott szónál. Szeretnék ezt az élményt egyszer visszaadni a vendéglátóiknak– tájékoztattak a diákok és a pedagógusok. 

 

Jótékonysági est

 Jótékonysági estet rendeztek a pocsaji Loránttfy Zsuzsanna Általános Iskolában a szülői munkaközösség közreműködésével – sokan el is jöttek a rendezvényre.

 A november 9-én, délután 5 órakor kezdődő műsorra a diákok és felkészítőik hetek óta készültek: a táncos-zenés produkciók, a humoros jelenetek, előadások jól szórakoztatták a közönséget, szinte minden műsorszámot tapsvihar követett.

 A fellépő osztályok előadását követően a gyerekek szülei is előadták táncukat, majd néhány pedagógus közös tánca következett, melyek szintén nagy sikert arattak.

 A szórakoztató műsorszámok után a tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára.

A jótékonysági est bevételét – most is számos segítőnek, támogatónak köszönhetően - az iskola javára fordítják majd.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Idősek Napja

 

  Október 26-án, pénteken emlékeztek meg az idősekről Pocsajban az Idősek Napja alkalmából.

  A 15 órakor kezdődő műsort Kecskés Gyula polgármester köszöntő szavai után szavalatok, dalok, versek, táncok követték: fellépett Kiss Lajosné két dallal, Cserép Imre Komádiból szavalattal, a Mesevár óvoda kicsinyei és a pocsaji néptánccsoport tánccal szórakoztatták a közönséget.

Meglepetés-vendégként a Komádi „Aranykor” városi Nyugdíjas Klub lépett fel táncos műsorával – mindenki tetszését elnyerve ezzel. Végezetül a mindenki „Kató nénije” humoros előadás és finom vacsora zárta az idősebb korosztálynak szánt előadást.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Ünnepi megemlékezés

 Ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseire a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában október 19-én.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 36

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi