Idősek Napja

 

  Október 26-án, pénteken emlékeztek meg az idősekről Pocsajban az Idősek Napja alkalmából.

  A 15 órakor kezdődő műsort Kecskés Gyula polgármester köszöntő szavai után szavalatok, dalok, versek, táncok követték: fellépett Kiss Lajosné két dallal, Cserép Imre Komádiból szavalattal, a Mesevár óvoda kicsinyei és a pocsaji néptánccsoport tánccal szórakoztatták a közönséget.

Meglepetés-vendégként a Komádi „Aranykor” városi Nyugdíjas Klub lépett fel táncos műsorával – mindenki tetszését elnyerve ezzel. Végezetül a mindenki „Kató nénije” humoros előadás és finom vacsora zárta az idősebb korosztálynak szánt előadást.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Ünnepi megemlékezés

 Ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseire a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában október 19-én.

Bővebben...

 

Szüreti felvonulás

 

  Október első hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

 Az ovisok pénteken délelőtt feldíszített szekérrel vonultak, és az óvodában adták elő táncos műsorukat.

A néptáncosok szombaton délután kezdték el hét szekérrel járni a falu utcáit az iskolától indulva, és a falu több pontján járták el a szüreti ropogós táncukat. Este az iskola aulájában folytatódott a vigadalom: Kiss Melinda és húga, pocsaji származású gyerekek énekeltek slágereket, valamint a balmazújvárosi néptáncegyüttes meglepetésként érkezett a szüreti bálra, ahol a mulatság hajnalig tartott.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 
  

Hajdú-Bihar megye 2012. I. félévi lakossági eladósodottsági adatai

  

A megye eladósodottsági adataiban jelentős változások álltak be. Az eddigiekhez képest a megyék  eladósodottsági sorában „előkelőbb”helyre került. Első sorban a közüzemi tartozások miatt indult egyre több végrehajtási eljárás. A tapasztalatok alapján ez sok esetben magával rántja a jelzálog hiteleket is. A pénzintézetek manapság sokkal könnyebben csatlakoznak egy közüzemi-, közös költség- és egyéb tartozások miatt elindított végrehajtási eljáráshoz. Ez azt mutatja, hogy a lakosság már felélte tartalékait.

Bővebben...

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 36

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi