Hutai István falugazdász ügyfélfogadási rendje:

 

Minden kedden 8.00-16.00 óráig

 

Helye: Pocsaj, IKSZT épülete (Ifjúsági Ház)

 

Ügyintézés Pocsaj, Esztár, Kismarja lakosai részére.

Ugyanitt kéthetente szerdai napon a mozgáskorlátozottak ügyintézője is ügyfélfogadást tart: 8.00-9.30 óráig.

 

 

Cigánybál

Év végi cigánybál

 

  Hatodik éve rendezték meg Pocsajban év vége közeledtével a cigánybált a községi és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat közös szervezésében december 23-án.

 A vacsora előtt és után a táncolni vágyók ropták a táncot egészen hajnalig.

Az est sztárvendége Nyíregyházáról Lőrinc és csapata volt, a talpalávalót a Nyírmihálydi Fekete Csillag zenekar szolgáltatta.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

Fenyőünnep

 Fenyőünnep az iskolában

 Jézus születésére emlékeztek a pocsaji iskolások: december 21-én délután az iskola tornatermében karácsonyi ünnepséget tartottak.

  A nemrégiben alakult mazsorett-csoport előadásával kezdődött az ünnepség, majd – szintén újdonságként –Kiss Tiborné tanárnő felkészítésével karácsonyi dalokat adtak elő szintetizátoron kicsik és nagyok. A 2/a és a 2/b osztályosok színvonalas, szívet melengető műsorral lepték meg a közönséget, tanáraikat, a falu meghívott elöljáróságát.

A felkészítésben Szilágyiné Szána Katalin, Györgyné Péterszegi Ildikó, Barna Sándorné, Kiss Tiborné tanítók segítettek a gyerekeknek. Az iskola karácsonyfájánál a műsor után Molcsán Piroska igazgatónő és Györgyné Ócs Angéla igazgatóhelyettes ajándékokat osztottak: az ajándékok nagy része az IPR-pályázat (a szociális hátrányok enyhítésére) keretében, általuk nyert összegből lett finanszírozva a programban részt vevő tanulóknak, valamint édesség, gyümölcs várta őket a fenyőfa alatt.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Falukarácsony, kolindálás

A falu közös karácsonyi ünnepségét, valamint a már szintén hagyománnyá váló kolindálást tartották Pocsajban december 16-án a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat közös szervezésében.

A falu főterére a 17 órakor kezdődő közös ünnepségre a hideg idő ellenére most is sokan eljöttek. A műsort a legkisebbek, az óvodások kezdték, karácsonyi verseket, dalokat, „Lucás” és betlehemes műsorukat adták elő, majd a Szivárvány Népdalkör karácsonyi dal-összeállítása következett.

Mint minden évben, most is kiosztották a 2011-es év kiválóságainak a díjakat: a „2011-es Év legtöbbet szereplője”emlékplakettet a pocsaji "Nemcsak a húszéveseké a világ" Nyugdíjas Klub kapta, az „Év legtöbbet adományozója” címet Mazsu Jenőné, és a „2011-es év társadalmi munkájáért” plakettet Nagyné Kelemen Mónika vehette át Kecskés Gyula polgármestertől.

Az est további részében megérkeztek a kolindálók Romániából – kántálók -, akik Pocsaj testvértelepüléséről, Tomestiből érkeztek a faluba. Alakoskodó, zenés-táncos műsorukkal szórakoztatták a jelenlévőket, majd hangos énekkel, dobszóval vonultak a kísérő közönséggel az ekkorra már megtelt görögkatolikus templomba, ahol karácsonyi dalokat adtak elő, és a templom előtt előadták táncukat, amelybe a fiatal lányok is bekapcsolódtak.

A kolindálás végeztével a falu utcáin végigvonulva egy finom vacsorára várták a vendégeket a szervezők: forró húsleves és töltött káposzta várta a hideg időben a fellépőket, vendégeket.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 32

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi