Nyugdíjasok karácsonya

Karácsonyi ünnepséget rendezett a „Nemcsak a húszéveseké a világ” Nyugdíjas Klub december 20-án az idősek otthonában. A klubtagok és a falu vezetői vettek részt a meghitt, családias hangulatú délutánon.

A délutáni órákban kezdődő ünnepnapon szép számmal jelentek meg klubtagok, ahol közös karácsonyozás vette kezdetét.
Elsőként Drilla Józsefné klubvezető és Kecskés Gyula polgármester mondtak ünnepi köszöntőt,  majd verset hallhattak Kincses Gyuláné és Vida Vincéné előadásában.
A nyugdíjas klub betlehemes jelenetet adott elő, amely könnyeket csalt a szemekbe.
A műsor után finom estebéddel, süteménnyel kínálták a vendégeket, ezután Drilla Józsefné klubvezető mindenkinek szerény karácsonyi ajándékot adott át. A késő délután közös énekléssel ért véget.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Töltötték a hurkának és kolbásznak valót

Először rendezett a református egyház és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kolbász- és hurkatöltő versenyt december 20-án: a romákból álló csapatok tagjai nagy erőkkel gyúrták és gombócolták a finomságokat.

Bővebben...

 

Kolindálni jöttek a testvértelepülésről

Kolindálni jöttek a romániai Tomestiből, Pocsaj testvértelepüléséről: a görögkatolikus templom megtelt látogatókkal.

Már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt a román népi kultúrát és vallásosság egyik szép szeletét bemutató különleges eseményre sor kerül, a karácsonyi kolindálásra, melyet a nagyközségi és a Román Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezett.  A kolindálás – magyar megfelelője a kántálás – énekeinek vallásos tartalmuk van.
December 12-én, pénteken este a görögkatolikus templomban adta elő műsorát a Tomesti táncos csoport. Karácsonyi énekeket hallhattak a Kikelet és a Mesevár óvoda óvodásai, a helyi nyugdíjas klub tagjainak előadásában is, akik eljöttek ezen az estén. A műsorok végeztével  dobpergés kíséretében végigvonult az utcán a román tánccsoport és kísérőik az ebédlőig, ahol vacsorával várták őket a szervezők.


Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Ökumenikus adventi koncert

Először rendezte meg a görögkatolikus és a református felekezet közösen az ökumenikus adventi koncertet.

Első alkalommal rendeztek ilyen koncertet Pocsajban, a két felekezet összefogásában, szervezésében. Az adventi hangulatban telt estén a fellépők színvonalas műsort adtak, csodálatos előadásban lehetett része annak, aki november 29-én erre eljött.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 52

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu