Jótékonysági est 2014.

 Nagy sikert aratott a november 7-én megrendezett jótékonysági est a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: nagyon sokat eljöttek az iskolások műsorát megnézni, melyet számos szülő, vállalkozó és helybeli támogatott valamilyen módon. 

Minden évben megrendezi az iskola a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat közös szervezésében a jótékonysági estet, hetet. Így volt ez az idén is, és most is teltházzal dicsekedhettek.

Lángost és palacsintát sütöttek

A hét folyamán a dolgos kezű szülők - főként nagymamák –  a gyerekek nagy örömére lángost és palacsintát sütöttek, melyet szívesen fogyasztottak.

Nem csak a tanulók léptek fel

Az osztályok többsége táncos előadással lépett fel, de volt jelenet is a széles repertoárban. 

A zumba-, disco-, cigánytánc mindig elmaradhatatlan és nagy sikerű, ezek most is szerepeltek a műsorszámok között. 

Meglepetésként az alsós és a felsős pedagógusok is egy-egy tánccal lepték meg a közönséget, mellyel óriási sikert arattak. A műsorszámok után a tombolán értékes nyereményeket sorsoltak ki, ahol nagyon sok nyeremény talált gazdára. A jótékonysági hét bevételét idén is az iskola tanulóira fogják fordítani.

Támogatták a rendezvényt:

Pocsaj Polgármesteri Hivatal

Mazsu Jenőné

Vadas Sándorné

Szi-go Bt.

Faház Gazdabolt

Selyemné Nádró Éva

Balázs Csabáné

Kun István, Kun Istvánné

Kecskés Gyuláné

Nagy Zoltánné

                      

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító 

 

Átadták az imaházat

Ökumenikus istentisztelettel egybekötve adták át a pocsaji református imaházat.

Ez év tavaszán a debreceni Mester utcai gyülekezet – a pocsajiak testvérgyülekezete – a temploma egyik karzatát átalakította, és a feleslegessé vált padokat felajánlotta a pocsaji református gyülekezetnek. A nyár folyamán ezeket átalakították, hogy a helyi imaházban használhatóak legyenek. 

Megáldották az imaházat

Az imaház ünnepélyes megáldása és átadása október 19-én volt, ahol minden felekezet tagjait szívesen várták az ökumenikus istentiszteletre. Igét hirdettek: Vincze András, debreceni Mester utcai, és Fecske Csaba pocsaji lelkipásztorok, és Zolcsák Miklós görögkatolikus parókus.
Fecske Csaba pocsaji református tiszteletes háláját és köszönetét fejezte ki, amiért  nagy létszámban jelentek meg katolikusok és reformátusok egyaránt. 
 Elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy a felekezetek egymáshoz közelednek, és az emberek, a segítő kezek munkálkodtak, hogy készen legyen  az imaház. Köszönetet mondott Vincze Andrásnak, a testvérgyülekezet lelkipásztorának a felajánlásért, és egy pocsaji emlékkel hálálta meg: a helyiek által szőtt faliszőnyeggel, melyen a következő, Márk evangéliumából idézett felirat volt: „ Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem.”
Makkos Zoltán és Fodor Ferenc pocsaji lakosoknak egy-egy Bibliát adott át a tiszteletes az eddigi áldozatos munkájuk köszöneteképpen.
  Az áldás után az imaház udvarán szeretetvendégségre hívták az ideérkezőket.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Idősek napja

Az idősek napja alkalmából színes műsorral kedveskedtek a fiatalok október 17-én a nyugdíjas és idős néniknek, bácsiknak.

A délután kezdődő rendezvényen Kecskés Gyula köszöntője után elkezdődött a műsor.
 Kocsi Gyuláné verssel, Kiss Lajosné népdalokkal szórakoztatta a közönséget.
A mindig nagy sikert arató pocsaji „Szivárvány” mazsorett csoport most is megmutatta tudását, amelyet nagy tapssal díjaztak. Ugyanígy sikert könyvelhetett el a kismarjaiak táncos csoportja is, akik még először léptek fel Pocsajban. Hogy a legkisebb korosztály is képviseltesse magát, a Mesevár óvoda nagycsoportosai is előadták szüreti táncukat.
Mándoki Réka már több éve citerázik, az ő előadásában rábaközi népdalokat hallhatott a közönség. Zárásként a helyi „Pántlika” néptánccsoport lépett fel, ahol a fiatalokból álló csapat fellépését szintén siker koronázta, majd a műsor után vacsorával vendégelték meg a közönséget.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Letették az alapcsövet - kezdődik a szennyvízberuházás

Nyitórendezvénnyel vette kezdetét a Pocsaj és Esztár településen beinduló szennyvízberuházás: lefektették az alapcsövet.
 Az alapcső letételére délelőtt 11 órakor került sor a pocsaji polgármesteri hivatal udvarán, ahol a mindkét település polgármestere, a kivitelező cég, a környezetvédelmi kft képviselői, Vitányi István országgyűlési képviselője vettek részt, valamint pocsaji és esztári lakosok.
Kecskés Gyula polgármester elmondta, hogy régóta várnak erre a pillanatra, hogy elkezdődhessen a beruházás és annak megvalósítása.
 A fejlesztés a két település szennyvízkezelését fogja megoldani a szennyvízelvezető hálózat által. A projekt haszonélvezője a lakosság, hiszen  a szennyvíz elvezetése így meg lesz oldva.
A polgármester tájékoztatta a résztvevőket, hogy a szerződések sikeresen lezajlottak, így a tényleges munkák elkezdődtek. A lakosság 2011 augusztusa óta egy lakástakarékpénztáron keresztül fizeti a törlesztő részletet. Pocsajban 2700 lakost, Esztárban 1450 lakost és mindkét településen számos intézményt érint a szennyvízelvezetés.
A közel nettó kétmilliárdos összköltségű projekt jövő év szeptemberében fog zárulni, akkorra fejeződik majd be.
Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 51

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu