Pünkösdölő

Pünkösd köszöntőt tartottak a helyi tájháznál, ahol minden korosztály rövid műsorral szórakoztatta a közönséget.

A június 7-én, délután 5 órakor kezdődő pünkösdölőt a Mesevár óvoda nagycsoportosai kezdték, táncos előadásukkal. Őket követte a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub énekes és verses előadása. Kiss Melinda és Dorina évek óta a pocsaji rendezvények állandó fellépői: a testvérpár népdalokat adott elő, ahol most is, mint minden alkalommal, siker koronázta fellépésüket.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Trianoni megemlékezés

A 94 évvel ezelőtti Trianoni eseményekre emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

A délelőtti órákban a felső tagozatosoknak kisfilmet vetítettek, míg az alsó tagozatos tanulóknak a helyi idősek otthonának egyik tagja, Gyarmati Piroska néni beszélt a régi időkről. Oláh Petra 3/a és Simon Hajnalka 4/a osztályosok pedig verset szavaltak ebből az alkalomból.

Este folytatták a megemlékezést

A késő esti órákban a román határig tartó kerékpártúrát szerveztek a községben, melyen egy kisebb csapat vett részt. Ott  mécsest gyújtottak az évfordulós napra emlékezve.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

 

Barátság-kupa

A barátság jegyében, szellemében rendezték meg idén is a „Barátság-kupát” Pocsajban: idén 12 település képviseltette magát a futball- és kézilabda mérkőzéseken.

Bővebben...

 

Az iskola névadójára emlékeztek

Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta őket délutánonként.

2002 óta minden évben van Lorántffy-hét az iskolában: ilyenkor ötletes versenyek, programok várják a jelentkezőket.

 Részt vettek „Magyarország, szeretlek!” c. vetélkedőn, futball-kupán, aszfalt rajzversenyen, népdal- és versmondó versenyen a diákok. A szoros küzdelemben végül megszülettek az eredmények, ahol értékes tárgy- és könyvjutalmakat kaptak a nyertesek.

A zárónapon az 5/a osztály tanulói adtak ünnepi műsort, ahol bepillantást nyerhetett a közönség Lorántffy Zsuzsanna életébe. A műsorra Fantoly Anna tanárnő készítette fel az  gyerekeket.

Az ünnepség után a parkban elhelyezett Lorántffy-szobornál koszorúkat helyeztek el a pocsaji, illetve a  kismarjai iskola, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről. Verssel emlékeztek a fejedelemasszonyra Aliman Nikolett és Vince Fruzsina 8/b osztályosok, Simon Hajnalka 4/a osztályos tanuló előadásában pedig éneket hallhattak.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 48

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu