Jótékonysági est

 

  Minden évben, így idén is megrendezték november 8-án Pocsajban az iskolát segítő jótékonysági estet.

 A szervezők – a szülői munkaközösség, diákönkormányzat, pedagógusok és a gyerekek – egész héten készültek a nagy eseményre.  A lángos- és palacsintasütés sem marad el soha a gyerekek nagy örömére.

 A péntek délutáni 4 órai kezdésre már zsúfolásig megtelt az iskola tornaterme. A főszereplők az intézmény tanulói voltak, a jól előadott zenés-táncos műsorokkal, vidám jelenetekkel melyek zajos sikert arattak. A műsor a szülők által előadott tánccal zárult. Ezt követte a tombolasorsolás, amit mindig nagy izgalommal vár mindenki, hisz értékes nyeremények találnak gazdára, melyek egy része a helyi vállalkozók adományaiból kerül ki.

  A támogatók: Mazsu Jenőné, Vadas Sándorné, Kecskés Gyula, Kecskés Gyuláné, Nagy Zoltánné, Kun István, a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, vállalkozók, adományozók, szülők és nagyszülők, pedagógusok, akik időt és energiát nem kímélve segítettek az est létrejöttében.

  A bevételt a szülői közösség most is a gyerekek javára fogja fordítani.

 

Ez a jótékonysági est az összefogás és a példamutatás estje volt Pocsajban.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító 

 

Megemlékezés a hősökre

 

  Ünnepi megemlékezést tartottak október 22-én az 1956’-os forradalom 57. évfordulója alkalmából Pocsajban.

  A Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola 7/b osztályos tanulói ünnepi műsorral emlékeztek a szabadságharc hőseire. A megemlékezést a Lorántffy-parkban lévő Hősök Emlékhelyénél folytatták, ahol ünnepi beszédet mondott Kecskés Gyula polgármester, majd Gajdics Natália előadásában Márai Sándor: Mennyből az angyal c. szavalatát hallhatták.

 Ezt követően a  Pocsaji Önkormányzat, a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a Derecskei Járási Hivatal, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői helyezték el koszorúikat az emlékműnél.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

Kecskefarmot építettek

  Kecsketartásba kezdett a pocsaji önkormányzat: tavaszra megszaporodik az állomány.

 

Az elmúlt hetekben vásároltak egy földesi gazdától 97 db kecskét, melynek száma a közeljövőben nőni fog – a szaporulatok is a farmon maradnak, így növelik az állományt.

 A kecskehodályokat a nyár folyamán építették, egyelőre még a kecskék fejése történik. A munkákat – fejés, takarítás, legeltetés – állandó emberek végzik.

A kecskék vásárlása be volt építve a költségvetésbe, valamint a tartáshoz szükséges eszközök beszerzése. Ez egy homogén állomány, mely a későbbiekben a tartás szempontjából nem megvetendő. A kecskék 90 %-a már be van rakva, tehát az utánpótlás, az ellés január közepe körül várható.

 A tejkezelés szabályait betartva a gyermekélelmezésben fogják felhasználni a lefejt tejet, míg a megfelelő mennyiséget tudják biztosítani.

A hodályok melletti épület fejőháznak készült ugyan, de tejház lesz belőle, mert a fejőállás tekintetében másfajta megoldást találtak: mobil fejőálláson fejik a kecskéket.

A későbbiekben a tejfeldolgozás a tejházban lesz, de ehhez még eszközök beszerzése szükséges. Addig az új dolgokkal – fejés, legeltetés – ismerkednek az itt dolgozók.

 

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

MÁV-START felhívás

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 43

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 25 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu