Lakodalom volt a faluban

Hét éve már annak, hogy a Román Nemzetiségi és a pocsaji önkormányzat először rendezte meg a Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozót – azóta is sikere van. 

 

Bővebben...

 

Fesztiváloztak a nyugdíjasok

 Nagy sikert aratott a Nyugdíjas Fesztivál Pocsajban: több település klubja, csoportja érkezett, hogy műsorával szórakoztassa a közönséget.

 Több falu csoportja lépett fel

 Az I. Tavaszváró Nyugdíjas Fesztivált idén először szervezték meg a községben – az önkormányzat és több segítő, helyi vállalkozó támogatásával: Selyemné Nádró Éva, Mazsu Jenőné - melyre a környék nyugdíjas klubjai jöttek el. 

Bővebben...

 

Csigatésztát gyúrtak

Elkészült a levesbevaló csigatészta a hétvégén: a dolgos kezűek egész nap gyúrták, nyújtották és tekerték a tésztát.

A február 8-án délelőtt 10 órakor kezdődő csigacsinálót a Román Nemzetiségi Önkormányzat szervezte, ahol  három település segítői vettek részt: Pocsaj, Biharkeresztes és Létavértes lányai, asszonyai.

 A munkát műsorok is színesítették, míg dolgoztak, az iskolások zenés-táncos műsorát láthatták, melyet Farkas-Ilies Frida pedagógus tanított be a gyerekeknek. Az Mesevár Óvoda ovisai is szerepeltek: őket Szána Mária és Mándoki Attiláné óvónénik készítettek fel. 

Ebéd várta a dolgos kezűeket

A déli órákban mindenkit finom ebéddel, süteménnyel vártak a szervezők, aztán tovább folytatták a sodrást. Délután 5 órára elkészült a 22 kg csigatészta, mely a március 8-án megrendezendő VII. Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozó elengedhetetlen kelléke lesz majd.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

Mindenki karácsonya - jutalmakkal

  December 23-án már sokadik alkalommal tartották a falu karácsonyi ünnepét: a Lorántffy-parknál a szépen feldíszített fenyők, a betlehemi jászol igazi karácsonyi hangulatot árasztott az esti órákban.

 

Bővebben...

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 46

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu