Felhívás

   

Mit, hol intézhetünk a járási hivatalban?

 

 

A Derecskei Járási Hivatal a Derecske, Köztársaság út 126. sz. alatti épületben kezdi meg működését.

 

A járási hivatal munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 8.00-16.30 óra, pénteken 8.00-14.00 óra között fogadja ügyfeleit. A derecskei, valamint a létavértesi Okmányirodákban szerdai napokon az ügyfélfogadás szünetel.

 

A járási hivatal illetékessége 13 településre terjed ki, melyek az alábbiak: Derecske, Esztár, Hajdúbagos, Hosszúpályi, Kismarja, Kokad, Konyár, Létavértes, Mikepércs, Monostorpályi, Pocsaj, Sáránd, Tépe.

 

Az állampolgároknak állandó ügyintézésre a járási hivatal székhelyén kívül 4 kirendeltségen is lesz lehetőségük az alábbi helyszíneken:

Hosszúpályi, Szabadság tér 6. sz., Létavértes, Kossuth u. 4. sz.

Mikepércs, Szabadság tér 4. sz., Pocsaj, Petőfi u. 75. sz.

 

Az illetékességi területhez tartozó többi településen legalább heti 1-2 alkalommal az ügyintézési igényeknek megfelelően tartanak ügyfélfogadást a települési ügysegédek.

 

A járási hivatalhoz kerülő ügyek legnagyobb részét az okmányirodai feladatok jelentik, így a személyi adat- és lakcímnyilvántartással, útlevél-igazgatással és a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok. A jelenlegi derecskei és a létavértesi okmányiroda a Derecskei Járási Hivatal törzshivatalának szervezeti egységeként működik tovább a jelenlegi ügyfélfogadási helyszíneken (Derecske, Rákóczi út 10. sz., illetve Létavértes, Kossuth u. 4. sz.)

 

2013. január 1-jétől a járási hivatal szakigazgatási szerveként működő járási gyámhivatalhoz kerülnek a jegyzői és a városi gyámhivatali feladat- és hatáskörök. A gyámhivatal munkatársai a járási székhelyen és a kirendeltségeken érhetők el.

 

A járási hivatal hatósági osztályának hatáskörébe tartoznak az egyes szociális ellátásokkal, (időskorúak járadéka, alanyi és normatív alapon megállapított közgyógyellátásra való jogosultság, ápolási, emelt összegű ápolási díjra való jogosultság (méltányosság kivételével), egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság) a kommunális igazgatással összefüggő feladatok, a menekültügyek, az egyes vízügyi, illetve védelmi igazgatási, földrendezési és földkiadási ügyek, az érettségi vizsgával, oktatással, valamint egyes távhő, villamos energia és földgázellátással kapcsolatos ügyek, valamint a szabálysértési ügyek. A Hatósági Osztály munkatársai a járásszékhelyen és a kirendeltségeken lesznek elérhetőek, illetve a települési ügysegédeken keresztül minden településen.

 

Fenyőünnep

 

  Karácsonyi ünnepséget tartottak december 20-án a pocsaji Loránttfy Zsuzsanna Általános Iskolában: a rendezvényen részt vettek a kismarjai tagintézmény dolgozói is.

 A színvonalas karácsonyi műsort a 5/a és az 5/b osztály adta, Lakatos János és Dráguly Sándor pedagógusok felkészítésével.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

Kolindálás, falukarácsony

  Idén is, mint minden évben  a pocsaji önkormányzat és a Román Nemzetiségi Önkormányzat közösen rendezte meg a falu közös karácsonyi ünnepségét, melyet kántálással, kolindálással kötöttek egybe december 17-én.

A román testvértelepülésről, Tomestiből évek óta, hagyományszerűen meghívást kapnak a kolindálók, akik ezúttal is eljöttek, Grósz György vezetésével.

 A falu főterén a feldíszített fák mellett az egész napos rendezvényen délelőtt forralt bort, teát, mézeskalácsot, kisebb ajándékokat lehetett vásárolni, a késő délutáni program pedig a szereplők műsorával folytatódott.

 

Bővebben...

 

Felhívás

Tisztelt Fogyasztóink!

A Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. tájékoztatja Önöket, hogy 2012. december 16-tól árváltozás lép életbe az elfogyasztott víz díjában.

Pocsajtelepülésen 2012. december 16-tól érvényes díj:

                                                           vízdíj:  295,0 Ft/m3+ÁFA

A szolgáltatás alapdíja változatlan marad.

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy az árváltozás kapcsán lehetőségük van a vízmérő állásának bediktálására elérhetőségeinken:

·         interneten: a <www. hajduviz.hu> címen,

·         személyesen a központi és a települési ügyfélszolgálaton,

·         telefonon az 52/527-358 telefonszámon.

Tájékoztatjuk továbbá Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy 2012. december 27-28-án ügyfélszolgálatainkon az ügyintézés szünetel.

Hiba esetén hívható telefonszám: 52/527-327.

Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt.

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 38

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi