Lorántffy-napok

Vetélkedők, versenyek közül választhattak a diákok a héten a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: az iskola névadójára emlékeztek így a Lorántffy-napok keretében.

A hétfői napon a faluban túrát szerveztek a tanulóknak, az állomásokon pedagógusok álltak, és feladatokkal várták a gyerekeket. A feladványok mindegyike Lorántffy Zsuzsanna életéhez kapcsolódott, valamint sportos feladat is volt mindegyik helyszínen. Az osztályok jól teljesítették a rájuk szabott feladatokat a túraútvonalon végighaladva.
Délután mind az alsó-, mind a felső tagozat vállalkozó kedvű tanulói aszfalt-rajzversenyre nevezhettek be, ahol a téma „ Óvd a környezeted!” volt.
Kedden délután folytatódtak a versenyek: akinek kedve volt, a Lorántffy-kupáért focizhatott, itt Pocsaj, Esztár és Kismarja csapatai versenyeztek egymással. Egy másik helyszínen kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt a 3. és 4. osztályosok.  
 Hazánkról szóló vetélkedőn  „Magyarország, szeretlek!” címmel több csapat versenyzett egymással. Itt a topográfiai feladattól kezdve a bankjegyfelismerésen át a híres ember megnevezéséig számos érdekes feladat várt rájuk, melyet örömmel oldottak meg.
A szerdai zárónapon a versenyeredmények kihirdetése és a díjak átadása után a 6/a osztályosok ünnepi műsora következett, melyre Fantoly Anna tanárnő készítette fel a gyerekeket. 

Koszorúzás, zászlóforgatás

   Az iskola tanulói és tanárai ezután átvonultak a Lorántffy-parkhoz, ahol a fejedelemasszony szobránál koszorút helyezett el a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. 
A hatodik osztályosok egy különlegességgel, zászlóforgatással zárták a heti programsorozatot. A park mögötti téren mutatták be a zászlóforgatást, melyet Ferenczi Tünde kismarjai pedagógus tanított be a diákoknak.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

XIII. Citerás találkozó

Április 11-én tartották tizenharmadik alkalommal Pocsajban a citerás találkozót. 
A több, mint húsz fellépő csoport és népdalkör éneke messzire hallatszott a Sinka Miska vendégházból.

Bővebben...

 

Vőfélytalálkozó nyolcadszor

 A falu legnagyobb rendezvényét idén sem hagyták ki a mulatni vágyók: az érdeklődés most is nagy volt. A vőfélytalálkozón közel 500-an szórakoztak, mulattak március 21-én. A környező településekről, az ország több pontjáról és a határon túlról is érkeztek.

Bővebben...

 

Nőnap

A nemzetközi nőnap alkalmából tartottak ünnepséget Pocsajban március 6-án, a nőket ünnepelve: a széles repertoárban több műfaj képviseltette magát.

Az este 6 órakor kezdődő műsorra sok hölgyvendég érkezett, akik a nőnap alkalmából ünnepeltek voltak. 
 A község polgármestere köszöntötte a megjelenteket, Dán Antal verset szavalt a hölgyeknek.
 Szinte minden rendezvény színesítője a Szivárvány mazsorett csoport, akik botos és pompomos tánccal lépnek fel, ezen az estén is sikert arattak táncukkal. 
Az általános iskola 2/a és 2/b osztályos tanulói a farsangi műsorukon már szerepelt
Hamupipőke – kicsit másképp című humoros jelenetüket adták elő, megnevettetve ezzel a közönséget. Baksán Vivien és Pallás Attila pedig zenés-énekes produkcióval szórakoztatták a nézőket.
 Végezetül  egy video-összeállítást láthattak a nők mindennapjairól, ahol a műsorokban, rendezvényeken szereplő pocsaji hölgyeket láthatták fotókon.
A nőnapi műsor lezárásaként a férfiak egy szál rózsával kedveskedtek a hazafelé tartó hölgyvendégeknek.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 55

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu