Tájékoztatás

 

Idősek napja

Október utolsó hétvégéjén az idősekről emlékeztek meg Pocsajban. Az idősebb korosztály láthatott táncot, hallhatott éneket, verset is.

A délután három órakor kezdődő összejövetelen Kecskés Gyula polgármester köszöntője után Dán Antal tanár úr előadásában Óbecsey István: Szeressétek az öregeket c. verse hangzott el. A Kikelet óvoda nagycsoportos gyerekei tánccal üdvözölték a néniket és bácsikat. 
Kiss Lajosné számos versenyen, rendezvényen lépett fel már az ország több pontján. A pocsaji rendezvények szinte mindegyikén szerepel: énekével ezen a délutánon is betöltötte a termet. Citerajátékkal lépett fel Mándoki Réka, ezután Nyíri Zsuzsa és párja modern táncokkal szórakoztatták a közönséget.
A fellépések után töltött káposztás vacsorával kínáltak minden vendéget a szervezők.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Szüreti felvonulás

Felvonulás, szekerezés, utcabál

Felvonulással kezdődött, utcabállal ért véget az október 10-i szüreti nap Pocsajban. 

Délelőtt hét feldíszített szekér apraja és nagyja döcögött végig a falu hét pontján megállva, hogy bemutassák műsorukat.

A Kikelet és a Mesevár óvoda nagycsoportos gyerekei szüreti táncot adtak elő, a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub tagjai énekeltek, és a pocsaji néptáncosok ismét ropták a táncot. Este folytathatták a mulatozást: a teleház előtt utcabállal zárult a szüreti nap, melyre sokan el is jöttek.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító
 

Közlemény

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 58

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 20 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés