Trianoni megemlékezés

A 94 évvel ezelőtti Trianoni eseményekre emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

A délelőtti órákban a felső tagozatosoknak kisfilmet vetítettek, míg az alsó tagozatos tanulóknak a helyi idősek otthonának egyik tagja, Gyarmati Piroska néni beszélt a régi időkről. Oláh Petra 3/a és Simon Hajnalka 4/a osztályosok pedig verset szavaltak ebből az alkalomból.

Este folytatták a megemlékezést

A késő esti órákban a román határig tartó kerékpártúrát szerveztek a községben, melyen egy kisebb csapat vett részt. Ott  mécsest gyújtottak az évfordulós napra emlékezve.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

 

Barátság-kupa

A barátság jegyében, szellemében rendezték meg idén is a „Barátság-kupát” Pocsajban: idén 12 település képviseltette magát a futball- és kézilabda mérkőzéseken.

Bővebben...

 

Az iskola névadójára emlékeztek

Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta őket délutánonként.

2002 óta minden évben van Lorántffy-hét az iskolában: ilyenkor ötletes versenyek, programok várják a jelentkezőket.

 Részt vettek „Magyarország, szeretlek!” c. vetélkedőn, futball-kupán, aszfalt rajzversenyen, népdal- és versmondó versenyen a diákok. A szoros küzdelemben végül megszülettek az eredmények, ahol értékes tárgy- és könyvjutalmakat kaptak a nyertesek.

A zárónapon az 5/a osztály tanulói adtak ünnepi műsort, ahol bepillantást nyerhetett a közönség Lorántffy Zsuzsanna életébe. A műsorra Fantoly Anna tanárnő készítette fel az  gyerekeket.

Az ünnepség után a parkban elhelyezett Lorántffy-szobornál koszorúkat helyeztek el a pocsaji, illetve a  kismarjai iskola, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről. Verssel emlékeztek a fejedelemasszonyra Aliman Nikolett és Vince Fruzsina 8/b osztályosok, Simon Hajnalka 4/a osztályos tanuló előadásában pedig éneket hallhattak.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Népzenei találkozó

Május 4-én vasárnap ismét a népzenéé volt a főszerep a XII. Pocsaji Citerástalálkozón.

 

A találkozót ezúttal a Sinka Miska vendégházában rendezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet, és Balázs Mihály házigazda adott helyet a rendezvénynek.

 A délelőtti órákban szakmai megbeszélések voltak, Joób Árpád népzenekutató, és Széles András, a népművészet ifjú mestere előadásában.

 A déli órákban sertéspörkölttel kínálták a vendéglátók a vendégeket, fellépő csoportokat.

 

Bővebben...

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 47

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu