XI. Citerás találkozó

 

   Tizenegyedik éve jönnek össze Pocsajban a citerazenét kedvelők: április 13-án ismét megtelt az iskola tornaterme a népzenekedvelőkkel.

 Az egész napos műsor a Vass Lajos Népzenei Szövetség, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében zajlott.

 A délelőtti órákban a találkozót Kecskés Gyula polgármester nyitotta meg, majd szakmai megbeszélések, előadások voltak Széles András, a népművészet ifjú mestere, és dr. Joób Árpád népzenekutató közreműködésével a népzene iránt érdeklődőknek.

A Bihari Népművészeti Egyesület kiállítása egész nap megtekinthető volt az aulában. Az érdeklődők megtekinthették még Magyar Tibor kézzel faragott tülkeit is.

Bővebben...

 

Nőnap

  Nőnapi műsorral köszöntötték Pocsaj hölgyvendégeit a március 16-i délutánon: az iskola és a község csoportjai adtak műsort.

 A délutáni órákban kezdődő ünnepségen Kecskés Gyula polgármester és Bökönyi Dávid, a helyi ifjúsági klub részéről köszöntőt mondtak. Dán Antal képviselő verssel, Csengeri István énekkel szórakoztatták a szép számban megjelent hölgyeket.

A helyi mazsorettesek is felléptek, majd az iskolai diákönkormányzat szervezésében a farsangon már nagy sikert aratott „Hófehérke és a hét törpe –kicsit másképp” c. jelenet következett. A humorról  a helyi ifjúsági klub tagjai is gondoskodtak: ők is vicces jelenetet adtak elő „Bazi nagy roma lagzi” címmel, mely szintén mosolyt csalva mindenki arcára.

 A műsor-összeállítás végén a hölgyek egy-egy szál virággal tértek haza a tiszteletükre szervezett szép napról.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Vőfélytalálkozó

  Ismét nem volt humorban és jókedvben hiány az elmúlt hét végén Pocsajban: a hatodik vőfélytalálkozót rendezték meg a községben.

 

   A Magyar-Román Lakodalmas- és Vőfélytalálkozót hatodik alkalommal rendezte meg a Román Nemzetiségi és a helyi önkormányzat március 2-án.

Bővebben...

 

Farsangolók

  Fergeteges hangulatban telt a szombat délután a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: az iskola diákjainak farsangi mulatságot rendeztek február 16-án.

  A diákönkormányzat szervezésében zajló farsangi jelmezbált egy humoros előadással kezdték a tanulók, melyet tapsvihar követett: a Hófehérke és a hét törpe – kicsit másképpen előadott verzióját láthatta a közönség.

A felvonulásnál a jelmezbe öltözöttek között sok ötletes, szép és felismerhetetlen jelmez volt, mely a zsűrinek igen nehéz feladatot adott az értékelésnél, díjazásnál.

A műsor-összeállítás végén meglepetésként az 5/b osztály egy táncos előadással lépett fel Dráguly Sándor pedagógus felkészítésével.

A felső tagozatos diákok nagy örömére az est további részében discot rendeztek, ahol jól érezhették magukat.

A hét folyamán volt még lángos- és fánksütés, ahol a szervezőkön kívül a szülők is sok segítséget nyújtottak,  valamint a farsangi délutánon  büfé is várta a betérő vendégeket. A rendezvény helyi vállalkozók is támogatták.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 39

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu