Születésnap

90. születésnap

 

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Pintye Gáborné, Róza néni, pocsaji lakos a napokban, családja körében.

A 90 éves szépkorú néni még korához képest jól mozog, a nyáron még füvet nyírt – adta hírül családja.

A helyi önkormányzat képviselőjeként Tóth Erika, jegyző köszöntötte virágcsokorral, valamint emléklappal, melyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, köszöntve és jó egészséget kívánva Róza néninek.

 

Nagyné Kelemen Mónika – civil tudósító

 

Iskolai bővítés

A Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola bővítése 

Az ÉAOP-2009-4.1.1/B kódszámú, „Oktatási-nevelési intézmények fejlesztése a komplex programmal kezelendő LHH kistérségekben” című pályázati felhívás célja a közoktatási intézmények beruházásainak – infrastruktúra és eszközfejlesztés – célirányos támogatása a minőségi nevelés-oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében. Az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva a nevelési-oktatási intézmények infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül csökkentse az oktatás minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés-oktatás infrastruktúrális feltételeit.Pocsaj Nagyközség Önkormányzata ezen célokat szem előtt tartva nyújtotta be pályázatát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez. az ÉAOP-4.1.1/B-09-2010-0013 azonosító számú, a „Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola bővítése” című pályázat pozitív elbírásában részesült. A projekt teljes elszámolható költsége 59.974.404 forint, melyből az elnyert támogatás összege – 95 %-os támogatási intenzitás mellett – 56.975.684 Ft. A beruházás során megtörténik az oktatási épület bővítése 220 m2-en. Megépítésre kerül 4 db tanterem, melyből kettő fejlesztő szobává lesz kialakítva, valamint két szertár is épül. A meglévő épület felújítása és projektarányos akadálymentesítése is megvalósul. Beszerzésre kerülnek a kiépített tantermek berendezési tárgyai (variálható és ergonomikus, környezetbarát anyagokból készített bútorok, kiegészítők) , valamint a HHH és SNI gyermekek fejlesztéséhez szükséges szemléltető és gyakoroltató eszközök, játékok. A kivitelezés során, az intézmény udvarán az akadálymentes környezet kialakításához elengedhetetlen akadálymentesítési munkák, valamint az előírt minimális parkoló férőhelyszám kialakítása, zöldfelületek megújítása is megtörténik.A fejlesztések eredményeként az iskolába járó diákok számára a XXI. sz. elvárásainak megfelelő nevelési-oktatási környezet kialakítása történik meg, mely megalapozza az iskola kudarcok csökkenését, illetve a sajátos nevelési igényű tanulók integrációját, segít a versenyképes tudás elsajátításában.Pocsaj Nagyközség képviselő testületének az intézmény fejlesztésével célja a település népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Falunap - fogathajtó versennyel

Ismét megrendezték Pocsajban a falunapot augusztus 6-án, a sportpályán: már kilencedik alkalommal.

Az egész napos rendezvényre az előző évekhez képes még több pocsaji, elszármazott, és számos más településről érkező vendég jött el.

Bővebben...

 

Imaház Pocsajban

Immár tíz éve áll Pocsajban a Baptista Imaház: a gyülekezet tagjai rendszeresen látogatják.

Az elmúlt héten kemencét építettek a gyülekezeti tagok az imaház melletti kis helyiségben. Segítséget nyújtott nekik az egyház, valamint a helyi önkormányzat (vályogot, meszet, cementet adott) is.

A gyülekezet – mely minden alkalommal kb. 25-30 tagot számlál az istentiszteleten – összefogást, összetartást hirdet, azt szeretnék, hogy a testvéri szeretet kilátsszon az emberekből.

- Az a célunk a kemence építésével – mivel a kemence jelkép az összetartásra -, hogy jó útra tereljük az embereket. „Éppúgy bánsz másokkal, mint ahogy akarod, hogy bánjanak veled.”- idézi a Bibliából a vezető. Mindenkit szívesen látunk az imaházba, és bármiféle segítséget szívesen veszünk. – adta hírül lapunknak a baptista vezető, Rézműves János.

 

Nagyné Kelemen Mónika – civil tudósító

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 30

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 5 vendég böngészi