Kenyéráldás

 

  Augusztus 19-én, első alkalommal került sor a pocsaji tájházban a kenyérszentelés szertartására, melyet Kanyó Árpád görögkatolikus lelkész végzett. A kis ünnepségre sokan eljöttek.

 A délutánt gyerekeknek szóló programokkal színesítették, kézműves foglalkozást is tartottak: volt csuhévirág-készítés, kavicsfestés, színezés, lovaglás, játékok a kicsik részére.

  Az 5 órakor kezdődő kenyérszentelést a helyi tisztelendő úr végezte, és beszédében kiemelte: „Most megszenteljük a kenyeret, a búzát, bort és az olajat. Istent kérjük, hogy árassza ezekre és ránk az Ő áldását”.

Az áldás után a jelenlévők közösen fogyasztották el a kenyeret, melyet a „Sinka Miska Vendégház” kemencéjében sütöttek.

A Berettyó Népzenei Együttes citerajátékkal, énekkel lépett fel, a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub tagjai pedig verssel köszöntötték a vendégeket. Kiss Melinda és Dorina slágereket énekeltek a közönségnek, majd kezdetét vette a szalonnasütés, melyhez a zenét Szilágyi Ferenc szolgáltatta.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

III. Fogathajtó verseny

  Harmadik alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg ismét Pocsaj önkormányzata a III. fogathajtó versenyt augusztus 3-án.

A versenyt az előző évekhez hasonlóan idén is számos helyi és környékbeli vállalkozó támogatta, többek között Mazsu Jenőné is, a Román Nemzetiségi Önkormányzat részéről.

 Az egész napos rendezvényre idén is sokan eljöttek, akik e sportot kedvelik. A kisebb szurkolók sem unatkozhattak: nekik pónilovaglásra volt lehetőségük, amelyet sok gyerek ki is próbált.

Bővebben...

 

Falunap 2013.

 

    Fergeteges hangulatban telt a pocsaji falunap: az afrikai forróság ellenére mindenki jól szórakozott augusztus 10-én. A helyi önkormányzat 11. éve rendezi meg a falunapot, ami már hagyománnyá vált, nem múlik el augusztus e jeles nap nélkül.

 

Bővebben...

 

II. BMW-találkozó

 A faluban második éve rendezik meg a Bihari BMW találkozót: idén július 5-6-7-én, a hét végén volt a találkozó, a helyi önkormányzat szervezésében.

  Az előző évhez hasonlóan első nap délután érkeztek a BMW-sek, foglalták el a füvespályán a helyüket, verték le táborukat. Este már retro buli várta őket.

Lányok mosták a kocsikat

A szombati napot ébresztővel kezdték, aztán számos programban vehettek részt, akik kijöttek a pályára: volt akadály- és kötélhúzó verseny autóval és anélkül, kipufogó hangnyomás mérés, valamint szexi lányok bemutatták, hogyan kell profi módon autót mosni – a férfiak nem kis örömére.

 

Gyorsulási verseny is volt

 

A délutáni autós felvonuláson a BMW-sek felsorakoztak, bemutatták járműveiket, majd átvonultak Esztárba, ahol szintén egy bemutatás után Pocsajba visszaérve megkezdődött a gyorsulási verseny.

A falu főutcáján az autócsodák összemérték tudásukat: a gyorsulási versenynek nagy nézőközönsége volt.

 Az esti program részeként kihirdették a több kategóriában rendezett versenyek eredményeit, majd sztárvendégként Bencsik Tamara szórakoztatta a közönséget a késő esti órákban.

 Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 41

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 1 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu