Gyermeknap

  Volt arcfestés, akadály- és szépségverseny is a június 8-i gyermeknapon Pocsajban: a forróságban a füvespályán rendezett programok között válogathattak a gyerekek.

Vasárnap a fiatalabbik korosztályé volt a főszerep, a gyermeknapot Pünkösd első napján rendezték meg a faluban. A délelőtti órákban kezdtek gyülekezni, megkezdődtek a versenyek is, melyre izgatottan készült mindenki.
Volt arcfestés, csillámtetoválás, foci és kézilabda a sportosoknak, akadályverseny, aszfalt rajzverseny, szépségverseny, tátika a merészebbeknek. A nap során édességet, lángost, főtt kukoricát is árultak, valamint tombolát, melynek fődíja egy kerékpár volt.

Sztárvendég is érkezett

Délután a pocsaji Szivárvány mazsorett csoport lépett fel, ezután a nap versenyeredményeit hirdették ki, osztották ki a díjakat, az értékes tombola-főnyeremény is gazdára talált.
Este 5 órakor Dred és Doris együttese volt a sztárvendég, ők szórakoztatták zenéjükkel a közönséget.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Pünkösdölő

Pünkösd köszöntőt tartottak a helyi tájháznál, ahol minden korosztály rövid műsorral szórakoztatta a közönséget.

A június 7-én, délután 5 órakor kezdődő pünkösdölőt a Mesevár óvoda nagycsoportosai kezdték, táncos előadásukkal. Őket követte a „Nemcsak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub énekes és verses előadása. Kiss Melinda és Dorina évek óta a pocsaji rendezvények állandó fellépői: a testvérpár népdalokat adott elő, ahol most is, mint minden alkalommal, siker koronázta fellépésüket.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Trianoni megemlékezés

A 94 évvel ezelőtti Trianoni eseményekre emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

A délelőtti órákban a felső tagozatosoknak kisfilmet vetítettek, míg az alsó tagozatos tanulóknak a helyi idősek otthonának egyik tagja, Gyarmati Piroska néni beszélt a régi időkről. Oláh Petra 3/a és Simon Hajnalka 4/a osztályosok pedig verset szavaltak ebből az alkalomból.

Este folytatták a megemlékezést

A késő esti órákban a román határig tartó kerékpártúrát szerveztek a községben, melyen egy kisebb csapat vett részt. Ott  mécsest gyújtottak az évfordulós napra emlékezve.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

 

 

Barátság-kupa

A barátság jegyében, szellemében rendezték meg idén is a „Barátság-kupát” Pocsajban: idén 12 település képviseltette magát a futball- és kézilabda mérkőzéseken.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 48

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu