Az iskola névadójára emlékeztek

Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta őket délutánonként.

2002 óta minden évben van Lorántffy-hét az iskolában: ilyenkor ötletes versenyek, programok várják a jelentkezőket.

 Részt vettek „Magyarország, szeretlek!” c. vetélkedőn, futball-kupán, aszfalt rajzversenyen, népdal- és versmondó versenyen a diákok. A szoros küzdelemben végül megszülettek az eredmények, ahol értékes tárgy- és könyvjutalmakat kaptak a nyertesek.

A zárónapon az 5/a osztály tanulói adtak ünnepi műsort, ahol bepillantást nyerhetett a közönség Lorántffy Zsuzsanna életébe. A műsorra Fantoly Anna tanárnő készítette fel az  gyerekeket.

Az ünnepség után a parkban elhelyezett Lorántffy-szobornál koszorúkat helyeztek el a pocsaji, illetve a  kismarjai iskola, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről. Verssel emlékeztek a fejedelemasszonyra Aliman Nikolett és Vince Fruzsina 8/b osztályosok, Simon Hajnalka 4/a osztályos tanuló előadásában pedig éneket hallhattak.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Népzenei találkozó

Május 4-én vasárnap ismét a népzenéé volt a főszerep a XII. Pocsaji Citerástalálkozón.

 

A találkozót ezúttal a Sinka Miska vendégházában rendezte meg a Nemzeti Művelődési Intézet, és Balázs Mihály házigazda adott helyet a rendezvénynek.

 A délelőtti órákban szakmai megbeszélések voltak, Joób Árpád népzenekutató, és Széles András, a népművészet ifjú mestere előadásában.

 A déli órákban sertéspörkölttel kínálták a vendéglátók a vendégeket, fellépő csoportokat.

 

Bővebben...

 

"Egy út, amely összeköt"

Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkőletétel.

 

  A tájékoztatóra, nyitó rendezvényre és ünnepélyes alapkőletételre délután 2 órakor került sor.

Kecskés Gyula polgármester elmondta, hogy „vért izzadtak”,  hosszú út áll mögöttük, és előttük úgyszintén az útépítés kapcsán. A két község közösen pályázott és nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, melynek megvalósítására idén kerül sor, és augusztus közepéig be is fejeződik.

 

A polgármester tájékoztatott arról, hogy a projekt célja a közúti infrastruktúra fejlesztése, a

célterület megközelíthetőségének megkönnyítése, az emberek és áruk könnyebb határon áthaladása érdekében. Pocsaj és Biharfélegyháza között ezáltal javítják a hátrányos települések határon való átkelését, lecsökkentve a távolságot, utazási időt, valamint megnövelve az utazás biztonságát.

Az út  5,5 km-es szakaszon és 6 méteres szélességben épül, a  beruházás megvalósítása során a régi Cseteházi-híd helyére is új híd épül majd.

Az ünnepséget a pocsaji néptánccsoport táncos előadása zárta.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Vers- és prózamondó verseny

 

<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Oldal 17 / 47

Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 2 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu