Érseki látogatás Pocsajban

Pocsajba látogatott Kocsis Fülöp érsek, metropolita március 29-én. Az esti szentmisére sok falubeli és környékbeli településről érkeztek hívek.

Nem mindennapi eseményben volt része a községnek szerda este. A görögkatolikus egyházközségi szentliturgiára este 5 órakor került sor. A metropolita idejövetele annak volt köszönhető, hogy az egyházközségek vizitációs látogatása alkalmával most Pocsajra került a sor.
A Nagyböjt ötödik hetében tartott szentmisén az előszentek liturgiáját Nyírán János és Kocsis Fülöp metropolita végezte. Részt vettek még 5 órai kezdettel a szentmisén Szalka Béla bedői, Zolcsák Miklós pocsaji parókusok, valamint a hajdúdorogi gimnázium néhány tanulója és tanára is. A közel kétórás szentliturgia után fél 8-tól késő éjszakáig Kocsis Fülöp metropolita a Krétai Szent András bűnbánati kánonját végezte. 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Fesztivál a nyugdíjasoknak

Negyedik éve már annak, hogy „Tavaszváró Fesztivált”szerveznek Pocsajban. A tavaszi eseményre minden évben több településről érkeznek a nyugdíjas klubok, dalkörök.

A fesztivált a helyi nyugdíjas klub, a helyi, a román nemzetiségi önkormányzat és támogatók segítségével és támogatásával szervezték.
Délelőtt 9 órakor vette kezdetét a fesztivál, melyen a Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, valamint alelnökei, Bodnár Antalné és Dóráné Szalontai Piroska is részt vettek. 
A köszöntők után elkezdődtek a verses-, zenés-, táncos produkciók, humoros jelenetek, melyen az idősek és fiatalok egyaránt jókat derültek. A közel kétszáz fős közönség tapssal jutalmazta a fellépőket az előadásukért.

Ebéd után mulatság és tombolasorsolás

Az ízletes ebéd után a napközben megvásárolt tombolák sorsolására került sor. Ezek a nyeremények zöme felajánlásokból, adományokból állt össze, a fődíjként egy ajándékkosár talált gazdára. Drilla Józsefné, a pocsaji nyugdíjas klub vezetője egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át a résztvevő kluboknak köszönetképpen a fellépésükért, részvételükért.
A délutánt tánccal, mulatozással tölthették még a környék településeiről érkező vendégek.

Fellépők:

Vida Vincéné, Kincses Gyuláné, Tóth Sándorné, Kiss Lajosné– Pocsaj
Nemcsak a Húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub – Pocsaj
Ezüst Évek Nyugdíjas Klub, Virágos Lajosné, Kozákné Anikó, Fekete Béláné,
Villás Tiborné – Sáránd
Őszirózsa Nyugdíjas Klub – Hosszúpályi
Idősek Klubja – Esztár
Aranykor Városi Nyugdíjas Klub, Kovács Imre – Komádi
Derecskei Jóbarátok – Derecske
Őszidő Egyesület – Mikepércs


Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Emlékeztek a márciusi eseményekre

Az általános iskolában március 14-én délelőtt tartottak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából megemlékezést, ahol a negyedik évfolyam műsorát tekinthették meg. 
  Délután 3 órakor a Szabadság téri emlékműnél Kecskés Gyula ünnepi beszéde után Rácz Tibor 4. b osztályos tanuló szavalta el a Nemzeti dalt, majd koszorút helyeztek el a nagyközségi önkormányzat, az általános iskola, a Roma és a Román Nemzetiségi Önkormányzat és a nyugdíjas klub képviselői. Az óvodások zászlaikat, a negyedik osztályosok pedig egy-egy szál virágaikat helyezték el az emlékműnél.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

X.Vőfélytalálkozó

  Idén először két jegyespárral tartottak lakodalmast Pocsajban: a X. Magyar-Román Lakodalmas- és Vőfélytalálkozóra ismét nagy volt az érdeklődés. Az ország minden részéről, valamint Romániából is sokan érkeztek a mulatságra.

Az egész napos lakodalmasra már egy hónapja készültek a helybeliek, egy hónappal ezelőtt a csigacsinálón elkészítették a 22 kg levesbe való tésztát is. Az elmúlt napok is munkával teltek, sokan segédkeztek abban, hogy a március 4-i találkozó jól sikerüljön, melyet a Román Nemzetiségi és a nagyközségi önkormányzat közösen szervezett.

Bővebben...

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 10 / 62

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 18 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés