Trianonra emlékeztek

A nemzeti összetartozás napjára, június 4-re emlékeztek Pocsajban: emlékműsor és koszorúzás is volt az emlékműnél.

Június 2-án délelőtt 10 órakor a hetedik évfolyamos tanulók színvonalas megemlékező műsort adtak. Őket Ghermann Izabella és Dán Antal tanárok segítették a felkészítésben. Az emlékműsor után a Szabadság téri emlékműhöz vonultak a megemlékezők.  Itt Kecskés Gyula polgármester ünnepi beszéde után verset hallhattak Böszörményi József előadásában, majd koszorút helyeztek el a nagyközségi önkormányzat, a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola, a Román- és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Nyugdíjas Klub képviselői.

Vasárnap este túrával fejezték be az emlékezést

Június 4-én, vasárnap este kerékpáros túrát szerveztek még a megemlékezés részeként a magyar-román határhoz. Az eseményen minden korosztály képviseltette magát, a kisgyerektől az időskorig: összesen 31-en vettek részt a túrán. A mécsesek meggyújtása után a magyar és székely himnuszt énekelték, majd Tóth Vanda dalát hallották. Kocsi Erzsébet történelemtanár néhány gondolatban idézte fel a trianoni, 97 évvel ezelőtti eseményeket.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

 

 

Pünkösdölőt tartottak

Ismét, mint minden évben a pünkösdölő ünnepségnek a tájház adott otthont Pocsajban.

A június 2-án este 6 órakor kezdődő ünnepségen a Nem Csak a Húszéveseké a Világ Nyugdíjas Klub, Tóth Vanda, valamint a Mesevár Óvoda nagycsoportos gyerekei szerepeltek.

Az óvodások pünkösdi királyt választottak, tánccal, énekkel egybekötött műsorukban.

Zolcsák Miklós görögkatolikus parókus és Lovász Márton református lelkész a Pünkösd ünnepéről beszéltek. A nyugdíjas klub éneke után süteménnyel, üdítővel vendégelték meg a jelenlévőket.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Búzát szenteltek

Búzát szenteltek a görögkatolikus templom udvarán Pünkösd vasárnapján.

A szentmise után a templom udvarán vetett búzát szentelte meg Zolcsák Miklós parókus, majd vágott belőle, hogy a hívek vihessenek haza otthonukba.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Horgászversenyt rendeztek

Harmadik éve rendezi meg a Roma Nemzetiségi Önkormányzat a horgászversenyt, ahol évről évre visszajáró versenyzők vannak.

Május elsején reggel 7 órakor kezdték el a versenyt, a falu főterénél lévő Jóléti-tónál (régi nevén cigány-tó).  A versenyre 11 csapat, vagyis 22 versenyző nevezett be.

Míg a pecások a halakat lesték, addig a szervezők ebédet főztek: pörkölt tarhonyával várta a versenyzőket, az éhes hasakat a megmérettetés végén.

Az 1. helyet Lénárt István kapta, aki 174 db halat fogott, a 2. helyet 96 db hallal Mező Gyula foglalta el, 3. helyen 56 db halfogással Ócs Attila állt. A halakat, mivel még kicsik voltak, visszaengedték a tóba. Egy nagyobb halat, közel 1 kg-os sügért sikerült Nagy Zoltán versenyzőnek kifognia.

 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 8 / 62

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu
Hirdetés
LÉT-A-MED
Hirdetés