Meghitt karácsonyi hangulatban

A „Nem csak a húszéveseké a világ” nyugdíjas klub tagjai minden év végén – karácsonykor – összejövetelt, ünnepséget szerveznek.
A nyugdíjasok karácsonyát december 17-én tartották meg a helyi teleházban.

A klub tagjai karácsonyi műsorral készültek, a pocsaji meghívott vendégek nagy tisztelettel hallgatták őket.  Drilla Józsefné klubvezető és Kecskés Gyula polgármester köszöntötték a vendégeket, megjelenteket. A klubtagok karácsonyi gondolatokat olvastak, verseket szavaltak, betlehemes játékkal idézték fel Jézus születését. 
A klubtagok a klubvezetőnek, Drilla Józsefnének az áldozatos munkáját megköszönve egy ajándékcsomagot nyújtottak át.
 A családias hangulatú délutánon a műsort követően egy kis estebéddel, süteménnyel kínálták a jelenlévőket, majd közös beszélgetéssel zárták a napot.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Könyvbemutató

POCSAJ-HAJDÚSZOBOSZLÓ

Hajdúszoboszlón él, de gyerekkorát Pocsajban töltötte Vida Lajos. Hajdúszoboszlón, a művelődési házban mutatta be két könyvét december 12-én, melyek nemrég jelentek meg. A könyvbemutatón Erdei Sándor újságíró beszélgetett az íróval.

Vida Lajos 75 éves, és még további könyv írását tervezi. „ A bosszú napja kedd c. történelmi regénye, mely Pocsajról, a Dózsa-féle parasztháborúról szól, pocsaji vonatkozásban. A könyv ez év nyarán jelent meg.
A másik könyvének címe, mely 2014-ben jelent meg: Palló a Köselyen – a könyv hajdúszoboszlói tartalmú, szintén történelmi, de romantikus regény.
 A bemutatón részt vettek pocsaji lakosok is, köztük Pocsaj község polgármestere is. Vida Lajos nagy örömmel fogadta a vendégeket, érdeklődőket, különösképpen a pocsajiak társaságát.
A beszélgetés végén a könyvről gondolatot cserélhetett az íróval minden résztvevő.


Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Jótékonysági est

Jótékonysági estet minden évben rendeznek a községben, az iskolában. Az idén is így volt ez, december 2-án, szintén nagy sikert aratva, melyet a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség szervezett.

A délutáni előadáson az általános iskolás gyerekek évfolyamonként zenés-táncos produkciókkal léptek fel, a pedagógusok szorgos felkészítésével. Az estet néhány héttel ezelőtt lángos- és palacsintasütési akció előzött meg a gyerekek nagy örömére. Nagy segítséget jelentett, hogy a helyi vállalkozók, magánszemélyek, pedagógusok, szülők és nagyszülők sokat segítettek az est és a jótékonysági hét létrejöttében, hozzájárultak a sikerhez támogatásukkal. Támogatta a rendezvényt a helyi önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint más településekről is érkeztek adományok.
A fellépések alatt a szünetben tombolát, üdítőt, süteményt lehetett vásárolni, ki-ki kedve szerint válogathatott a finomságokban. A tombola fődíja egy tablet volt, és számos más értékes nyeremény talált még gazdára.
A jótékonysági est bevételét nemes célra fogják fordítani: a szervezők játékok vásárlását tervezik a befolyt összegből, mely a gyerekek javát fogja szolgálni.


Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

Eljött a Mikulás


Pocsajba is eljött a Mikulás: a nagyszakállú december 5-én este a falut járta, 6-án az iskola és az óvoda gyerekeit is meglátogatta, csomagot osztott, a gyerekek nagy örömére.

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 
További cikkeink...

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 7 / 56

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 19 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu