Emlékeztek a márciusi eseményekre

Az általános iskolában március 14-én délelőtt tartottak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából megemlékezést, ahol a negyedik évfolyam műsorát tekinthették meg. 
  Délután 3 órakor a Szabadság téri emlékműnél Kecskés Gyula ünnepi beszéde után Rácz Tibor 4. b osztályos tanuló szavalta el a Nemzeti dalt, majd koszorút helyeztek el a nagyközségi önkormányzat, az általános iskola, a Roma és a Román Nemzetiségi Önkormányzat és a nyugdíjas klub képviselői. Az óvodások zászlaikat, a negyedik osztályosok pedig egy-egy szál virágaikat helyezték el az emlékműnél.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

 

X.Vőfélytalálkozó

  Idén először két jegyespárral tartottak lakodalmast Pocsajban: a X. Magyar-Román Lakodalmas- és Vőfélytalálkozóra ismét nagy volt az érdeklődés. Az ország minden részéről, valamint Romániából is sokan érkeztek a mulatságra.

Az egész napos lakodalmasra már egy hónapja készültek a helybeliek, egy hónappal ezelőtt a csigacsinálón elkészítették a 22 kg levesbe való tésztát is. Az elmúlt napok is munkával teltek, sokan segédkeztek abban, hogy a március 4-i találkozó jól sikerüljön, melyet a Román Nemzetiségi és a nagyközségi önkormányzat közösen szervezett.

Bővebben...

 

HIrdetmény beiratkozásról

 

Felhívás képzésre

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 5 / 56

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu