XV. Citerás Találkozó

  Tizenöt éve annak, hogy Balázs Mihály pocsaji lakos és segítői a citerazene szeretetét kezdték meghonosítani a községben, amely ma a XV. évét számlálja. A találkozót a következő évtől kezdődően a tavaly elhunyt Joób Árpád, tanár, népzenekutató emlékének fogják ajánlani.

Bővebben...

 

Virágvasárnap, barkaszentelés

Húsvétot megelőző vasárnap, Jézus Jeruzsálembe vonulásának napján a pocsaji görögkatolikus templomban ünnepi szentmisét tartottak. A mise után miroválás, barkaszentelés következett, melyet a hívek között osztott szét Zolcsák Miklós parókus, és vihették haza családtagjaiknak.

Nagyné Kelemen Mónika -tudósító

 

Érseki látogatás Pocsajban

Pocsajba látogatott Kocsis Fülöp érsek, metropolita március 29-én. Az esti szentmisére sok falubeli és környékbeli településről érkeztek hívek.

Nem mindennapi eseményben volt része a községnek szerda este. A görögkatolikus egyházközségi szentliturgiára este 5 órakor került sor. A metropolita idejövetele annak volt köszönhető, hogy az egyházközségek vizitációs látogatása alkalmával most Pocsajra került a sor.
A Nagyböjt ötödik hetében tartott szentmisén az előszentek liturgiáját Nyírán János és Kocsis Fülöp metropolita végezte. Részt vettek még 5 órai kezdettel a szentmisén Szalka Béla bedői, Zolcsák Miklós pocsaji parókusok, valamint a hajdúdorogi gimnázium néhány tanulója és tanára is. A közel kétórás szentliturgia után fél 8-tól késő éjszakáig Kocsis Fülöp metropolita a Krétai Szent András bűnbánati kánonját végezte. 

Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

Fesztivál a nyugdíjasoknak

Negyedik éve már annak, hogy „Tavaszváró Fesztivált”szerveznek Pocsajban. A tavaszi eseményre minden évben több településről érkeznek a nyugdíjas klubok, dalkörök.

A fesztivált a helyi nyugdíjas klub, a helyi, a román nemzetiségi önkormányzat és támogatók segítségével és támogatásával szervezték.
Délelőtt 9 órakor vette kezdetét a fesztivál, melyen a Molnár Ferencné, a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke, valamint alelnökei, Bodnár Antalné és Dóráné Szalontai Piroska is részt vettek. 
A köszöntők után elkezdődtek a verses-, zenés-, táncos produkciók, humoros jelenetek, melyen az idősek és fiatalok egyaránt jókat derültek. A közel kétszáz fős közönség tapssal jutalmazta a fellépőket az előadásukért.

Ebéd után mulatság és tombolasorsolás

Az ízletes ebéd után a napközben megvásárolt tombolák sorsolására került sor. Ezek a nyeremények zöme felajánlásokból, adományokból állt össze, a fődíjként egy ajándékkosár talált gazdára. Drilla Józsefné, a pocsaji nyugdíjas klub vezetője egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át a résztvevő kluboknak köszönetképpen a fellépésükért, részvételükért.
A délutánt tánccal, mulatozással tölthették még a környék településeiről érkező vendégek.

Fellépők:

Vida Vincéné, Kincses Gyuláné, Tóth Sándorné, Kiss Lajosné– Pocsaj
Nemcsak a Húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub – Pocsaj
Ezüst Évek Nyugdíjas Klub, Virágos Lajosné, Kozákné Anikó, Fekete Béláné,
Villás Tiborné – Sáránd
Őszirózsa Nyugdíjas Klub – Hosszúpályi
Idősek Klubja – Esztár
Aranykor Városi Nyugdíjas Klub, Kovács Imre – Komádi
Derecskei Jóbarátok – Derecske
Őszidő Egyesület – Mikepércs


Nagyné Kelemen Mónika - tudósító

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 4 / 56

MVH
Széchenyi terv
Ki olvas minket
Oldalainkat 13 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
http://www.szennyviz-pocsaj-esztar.hu